Katja Taimela

katjan23

Yhteystiedot

Katja Taimela
katja.taimela@eduskunta.fi
Puhelin 050 512 2629 ja 09 432 3154

Avustaja: Antti Kotti
antti.kotti@eduskunta.fi
Puhelin 0400 443 636

 

Tervetuloa sivuilleni!

 

Käy peremmälle ja löydät rautaisannoksen minusta, ajatuksistani ja tekemisistäni. Jos jokin asia jää epäselväksi tai haluat muuten ottaa yhteyttä, älä turhaan ujostele. 

 

Tilaa uutiskirje! Lähetän kerran kuukaudessa sähköpostilla kuulumisia eduskunnasta. Jos haluat mukaan kirjeen postituslistalle, laita siitä viestiä: antti.kotti@eduskunta.fi

 

SDP:n liikenne- ja viestintävaliokunnan kansanedustajat Katja Taimela, Suna Kymäläinen ja Satu Taavitsainen esittivät tänään hylättäväksi Juha Sipilän (kesk) hallituksen lakiesityksen, joka vapauttaa käytännössä ulkomaisen rekkaliikenteen ja lisää halpatyövoimaa. Hallituspuolueet jyräsivät lakiesityksen hyväksymisen valiokuntatyössä. SDP jätti yhdessä vasemmistoliiton kanssa asiasta vastalauseen.

- Hallituksen esitys on kuolinisku kuljetusalalle. Timo Soini (ps) linjasi asian ministereille ja perussuomalaisten vetämässä liikenne- ja viestintävaliokunnassa hallituspuolueet Vihreiden ja RKP:n tuella lähtivät Soinin järjettömälle linjalle. Maanteiden tavaraliikenne työllistää noin 100 000 suomalaista ja maksaa veroja lähes 3 miljardia euroa vuosittain. Itäeurooppalaisten kouluttamattomien kuljettajien tulo Suomen teille heikentää suomalaista kuljetusalaa ja lisää työttömyyttä sekä vähentää verotuloja, sanoo Katja Taimela.

- Sipilä, Soini ja Stubb ovat synnyttämässä halpatyömarkkinoita Suomeen. Suomen rajojen sisäpuolella kuljettajalle tulee aina maksaa Suomen työlainsäädännön ja yleissitovan kuorma-autoalan työehtosopimuksen mukainen palkka. Näin ei käytännössä tapahdu ja hallitus päätöksellään lisää ulkomaisten rekkojen halvemman palkkatason EU-maista tulevien yritysten toimintaa Suomessa ja tämä johtaa kaksiin eriarvoisiin markkinoihin Suomen maanteiden tavaraliikenteessä. Miksi ulkomaisen rekkaliikenteen vapauttaminen on hallitukselle näin tärkeää? Kymäläinen kysyy ja jatkaa.

- Hallituksen lakiesityksen tiedetään jo etukäteen tuovan monia ongelmia. Nykylainsäädännölläkin vaikeasti valvottava kabotaasi muuttuu mahdottomaksi valvoa, viranomaisten valvontaresurssit vaatisivat runsasta korotusta. Tilanteesta tulevat valitettavasti hyötymään vain harmaan talouden harjoittajat. Lisäksi Suomen huoltovarmuuden kannalta kuljetusalan pk-yrittäjien kalusto ja ammattitaitoinen henkilökunta ovat ensiarvoisen tärkeitä, muutoksen seurauksena nyt vaarana on kaluston ulosliputus.

- Äänestyksessä Keskusta, Perussuomalaiset, Kokoomus, Vihreät ja RKP osoittivat kääntäneensä selkänsä kotimaiselle kuljetusalalle ja aikovat tehdä suomalaisista ammattitaitoisista raskaan liikenteen kuljettajista ja yrittäjistä työttömiä. Hallituspuolueilla ei kantti kestänyt astua vilunkiveikkojen varpaille ja jatkaa taistelua kotimaisen kuljetusalan puolesta palkkojen polkemista vastaan. Miksi hallituksen hampaissa on suomalaiset, ahkerat pk-yrittäjät ja heidän työntekijänsä? Taavitsainen kysyy.

Lisätietoja:

kansanedustajat Katja Taimela 050 512 2629, Suna Kymäläinen 050 512 0526 ja Satu Taavitsainen 0440 905 546