Katja Taimela

SDP:n kansanedustajat, VR:n hallintoneuvoston jäsenet Katja Taimela ja Lauri Ihalainen pitävät julkisuuteen tullutta, VR:n liikenne- ja viestintäministeriölle antamaa esitystä hyvänä. Esityksen mukaan VR jatkaisi lakkautusuhan alaista ostopalveluliikennettä velvoiteliikenteenä useilla reiteillä eri puolella Suomea. Kansanedustajat toivovat ettei ministeriöllä ole mitään syytä jarruttaa esitystä.

– Olemme tehneet tähän liittyviä aloitteita mm. eduskunnassa ja on mukava kuulla hyviä uutisia junaliikenteestä. Velvoiteliikenteen jatkaminen olisi iloinen uutinen eri puolilla Suomea. Erityisen positiivisena pidän sitä, että kansalaisten ja alueiden palautetta on kuunneltu ja sen mukaisesti on lisätty mm. työssäkäynnin ja tavaraliikenteen sujuvuuden kannalta erityisen tärkeitä junavuoroja, toteaa Lauri Ihalainen.

– VR:n antama esitys raideliikenteen varmistamiseksi velvoiteliikenteen kautta vuoden 2019 loppuun on kannatettava. Näin saamme jatkoaikaa keskeneräiselle raideliikenteen kilpailun valmistelulle eikä raideliikenne pääse katkeamaan, korostaa Katja Taimela.