Katja Taimela


katjan23

Yhteystiedot

Katja Taimela
katja.taimela@eduskunta.fi
Puhelin 050 512 2629 ja 09 432 3154

Avustaja: Antti Kotti
antti.kotti@eduskunta.fi
Puhelin 0400 443 636

Kalenteri

Ei tapahtumia

 

Tervetuloa sivuilleni!

 

Käy peremmälle ja löydät rautaisannoksen minusta, ajatuksistani ja tekemisistäni. Jos jokin asia jää epäselväksi tai haluat muuten ottaa yhteyttä, älä turhaan ujostele. 

 

Tilaa uutiskirje! Lähetän kerran kuukaudessa sähköpostilla kuulumisia eduskunnasta. Jos haluat mukaan kirjeen postituslistalle, laita siitä viestiä: antti.kotti@eduskunta.fi

 

Huom! Kaikki tilaisuudet ja tapaamiset on peruttu toistaiseksi koronaviruksen vuoksi.

 

Kansanedustaja Katja Taimela iloitsee hallituksen päätöksestä rahoittaa Salon itäisen ohikulkutien (kantatie 52) rakentamista 6 miljoonalla eurolla. Hanke sisältyy tänään hallituksen hyväksymään lisäbudjettiin.

- Kolmenkymmenen vuoden projekti saadaan vihdoin maaliin. Itäinen ohikulkutie on ollut monien eri intressiryhmien toivomuslistan kärjessä jo pitkään. Mukana ovat olleet raskaan liikenteen yrittäjistä kauppakamariosastoon ja maakuntaliitosta paikallisiin luottamushenkilöihin ja Salon kaupunkiin. Nyt yhdessä tehty työ kantaa hedelmää.

Liikenneverkon kehittäminen toimivammaksi edistää uuden yritystoiminnan kehittymistä. Raskaan liikenteen poistuminen kaupunkikeskustasta mahdollistaa keskustan kehittämisen viihtyisämmäksi. Myös tätä kautta yritystoiminnan edellytykset paranevat. 

- Emme voi jäädä surkuttelemaan taloustilannetta ja leikkaamaan palveluista, vaan nyt on rakennettava ennakkoluulottomasti tulevaisuutta. Ely-keskuksen laskelmien mukaan itäinen ohikulkutie tuo pidemmällä aikavälillä jopa 300 uutta työpaikkaa Salon seudulle. Nyt on tärkeää varmistaa myös että tien rakennusaikaiset urakat saadaan paikallisille yrittäjille ja sitä kautta työtä seudulle, Taimela vaatii.

Itäinen ohikulkutie toteutetaan äkillisen rakennemuutoksen hankkeena ja rakentamiseen myönnetyn 6 miljoonan euron lisäksi hanketta on tarkoitus rahoittaa valtion taholta työllisyysperusteisella investointituella noin 1,8 miljoonalla eurolla. Salon kaupunki osallistuu kustannuksiin 2,2 miljoonalla eurolla.

- Kaupungin osuus on tässä taloudellisessa tilanteessa merkittävä, mutta meidän on tartuttava tähän tilaisuuteen nyt. Tilanne ohikulkutien kanssa oli suoraan sanottuna nyt tai ei koskaan. Se, että olimme tämän hankkeen kanssa aktiivisesti liikkeellä juuri nyt, oli täysin ratkaisevaa ja siksi se vihdoin toteutuu.