Katja Taimela


katjan23

Yhteystiedot

Katja Taimela
katja.taimela@eduskunta.fi
Puhelin 050 512 2629 ja 09 432 3154

Avustaja: Antti Kotti
antti.kotti@eduskunta.fi
Puhelin 0400 443 636

Kalenteri

Ei tapahtumia

 

Tervetuloa sivuilleni!

 

Käy peremmälle ja löydät rautaisannoksen minusta, ajatuksistani ja tekemisistäni. Jos jokin asia jää epäselväksi tai haluat muuten ottaa yhteyttä, älä turhaan ujostele. 

 

Tilaa uutiskirje! Lähetän kerran kuukaudessa sähköpostilla kuulumisia eduskunnasta. Jos haluat mukaan kirjeen postituslistalle, laita siitä viestiä: antti.kotti@eduskunta.fi

 

Huom! Kaikki tilaisuudet ja tapaamiset on peruttu toistaiseksi koronaviruksen vuoksi.

 

Kansanedustaja Katja Taimela on jättänyt tänään perjantaina 10.10.2014 kirjallisen kysymyksen eduskunnassa Salon Seudun Sanomissakin keskustelua herättäneistä palkkatukihakemusten käsittelyajoista. Palkkatukihakemuksien käsittelyn siirryttyä Salosta Turkuun hakemuksien käsittelystä on poistunut joustavuus.

- Kun palkkatukipäätöksiä tehtiin Salossa, virkailijoilla oli mahdollisuuksia katsoa hakemus läpi ja mikäli asiat olivat kunnossa, antaa lupa aloittaa työt. Oikeus palkkatukeen oli helppo todeta välittömästi. Viralliset paperit voitiin hoitaa myöhemmin. Toiminta oli joustavaa ja työllistymistä tukevaa, Taimela kertoo.

 

Palkkatukipäätöksen käsittelyaika on tällä hetkellä Varsinais-Suomen TE-toimistossa 14 päivää. Käytännössä työnhakija, jolla on työpaikka odottamassa, joutuu odottamaan tämän ajan työllistymistään.

- Pahimmassa tapauksessa tämän viiveen takia työpaikka jää saamatta. Jos työnantaja olisi valmis tulemaan vastaan ja maksamaan palkkaa kahdelta viikolta, työntekijä menettäisi kokonaan oikeutensa palkkatukeen. Tilanne on kestämätön, Taimela toteaa.

Taimela vaatii, että kaikki byrokratiasta johtuvat esteet puretaan työllistymisen tieltä. 

- Tällä vaalikaudella on tehty ennakkoluulottomasti merkittävä paketti päätöksiä, joilla ihmisten työllistymistä voidaan tukea. Liian monessa tapauksessa on selvinnyt, että näiden päätösten toteuttaminen käytännössä on törmännyt tiukkoihin tulkintoihin tai muihin vastaaviin asioihin.

Taimela painottaa, että on todella tärkeää, että ihmiset tuovat näitä kokemuksiaan tietoon niin kansanedustajille kuin eri viranhaltijoillekin.

- Monesti tarinat ovat aika uskomattomia, eikä niitä ole osannut kuvitellakaan lakia säädettäessä. Itse teen kaikkeni, jotta kaikki mahdolliset esteet ihmisten työllistymisen edestä saadaan purettua.