Katja Taimela


katjan23

Yhteystiedot

Katja Taimela
katja.taimela@eduskunta.fi
Puhelin 050 512 2629 ja 09 432 3154

Avustaja: Antti Kotti
antti.kotti@eduskunta.fi
Puhelin 0400 443 636

 

Tervetuloa sivuilleni!

 

Käy peremmälle ja löydät rautaisannoksen minusta, ajatuksistani ja tekemisistäni. Jos jokin asia jää epäselväksi tai haluat muuten ottaa yhteyttä, älä turhaan ujostele. 

 

Tilaa uutiskirje! Lähetän kerran kuukaudessa sähköpostilla kuulumisia eduskunnasta. Jos haluat mukaan kirjeen postituslistalle, laita siitä viestiä: antti.kotti@eduskunta.fi

 

 

SDP:n kansanedustaja Katja Taimela esittää talousarvioaloitteissaan rahaa valtion budjettiin ensi vuodelle kahteen tiekohteeseen Salossa. Taimela haluaisi Perniöntielle levennyksen Sauruntien risteyksen kohdalle sekä Mahtinaisentien (eli n. Salon itäisen ohikulkutien) jatkamista moottoritielle asti.

- Salon Perniöntiellä kohta, jossa käännytään Sauruntielle, on erittäin kapea. Tiellä on runsaasti raskasta liikennettä ja liikennemäärät ovat kasvaneet myös Teijon kansallispuistoalueelle. Perniöntielle tulisikin tähän kohtaan tehdä liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta levennys tai kääntymiskaista, joka mahdollistaisi sen, että Saurontielle kääntyminen ei estäisi Saloon päin jatkavaa liikennettä.

Salon itäisen ohikulkutien ensimmäinen vaihe valmistui joulukuussa 2016, kun Mahtinaisentie avattiin. Tiehanke jaettiin aikoinaan rahoitussyistä kahteen osaan. Hankkeen yleissuunnitelmassa tieyhteys ulottuu valtatielle 1 saakka. Hankkeen tavoitteena on ollut siirtää läpikulkeva henkilöauto- ja raskas liikenne pois Salon ydinkeskustasta.

- Itäisen ohikulkutien jatkaminen on perusteltua. Se parantaisi merkittävästi yhteyksiä moottoritielle Salon eri osista, ja näin ollen edistäisi liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. Mahtinaisen jatko maantieltä 110 valtatielle 1 on paikallaan toteuttaa viipymättä, Taimela vaatii.