Katja Taimela


katjan23

Yhteystiedot

Katja Taimela
katja.taimela@eduskunta.fi
Puhelin 050 512 2629 ja 09 432 3154

Avustaja: Antti Kotti
antti.kotti@eduskunta.fi
Puhelin 0400 443 636

 

Tervetuloa sivuilleni!

 

Käy peremmälle ja löydät rautaisannoksen minusta, ajatuksistani ja tekemisistäni. Jos jokin asia jää epäselväksi tai haluat muuten ottaa yhteyttä, älä turhaan ujostele. 

 

Tilaa uutiskirje! Lähetän kerran kuukaudessa sähköpostilla kuulumisia eduskunnasta. Jos haluat mukaan kirjeen postituslistalle, laita siitä viestiä: antti.kotti@eduskunta.fi

 

 

SDP:n kansanedustaja, liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Katja Taimela ihmettelee hallituksen toimintatapaa. Hallitus esittää tänään lähetekeskustelussa olevassa ensi vuoden budjetin täydentävässä esityksessä liikenne- ja viestintäministeriölle 2 miljoonan euron määrärahaa osakehankintoihin ensi vuodelle liittyen Liikenneviraston liikenteenohjaustoimintojen yhtiöittämiseen sekä raideliikenteen kilpailun avaamiseen.

- Ei ole normaalia, että ministeriön virastouudistus ja siihen liittyvä liikenteenohjaustoimintojen yhtiöittäminen tuodaan eduskunnalle täydentävän budjettiesityksen hallintokulujen mukana pienellä präntillä ujuttaen. Olisin odottanut, että ministeri Anne Berner olisi avoimesti esitellyt liikenne- ja viestintäministeriössä valmistelussa olevan virastouudistuksen, sanoo Taimela.

Liikenne- ja viestintäministeriö on aloittanut valmistelutyön vuosi sitten ja keväällä valmistuneen esiselvityksen pohjalta valmistelua on jatkettu. Esiselvityksen mukaan Liikenteen turvallisuusvirasto ja Viestintävirasto yhdistettäisiin, Liikennevirasto muuttuisi Väylävirastoksi ja liikenteenohjaustoiminnot maalla, merellä ja ilmassa yhtiöitettäisiin. Esiselvityksen vastaanotto ei ollut pelkästään kiittävä, esityksen vaikutusarvioita kaivattiin ja osa yhtiöityksistä kyseenalaistettiin viranomaistoiminnan kaltaisen luonteensa vuoksi.

- Toivoisin, että ministeri kertoisi uudistustyön tilanteesta. Onko keväällä esiin tuodut mm. turvallisuusriskit näin suuren uudistuksen osalta ratkaistu ja miten yhtiöittämismalli sopii esimerkiksi luonteiltaan kovin erilaisten lennonjohtotoiminnan ja meriliikenteen VTS-keskusten kesken. Minusta on ikävää, ettei ministeri ole katsonut tarpeelliseksi tuoda uudistusta eduskunnan tietoon aiemmin, päättää Taimela.