Katja Taimela


katjan23

Yhteystiedot

Katja Taimela
katja.taimela@eduskunta.fi
Puhelin 050 512 2629 ja 09 432 3154

Avustaja: Antti Kotti
antti.kotti@eduskunta.fi
Puhelin 0400 443 636

Kalenteri

Ei tapahtumia

 

Tervetuloa sivuilleni!

 

Käy peremmälle ja löydät rautaisannoksen minusta, ajatuksistani ja tekemisistäni. Jos jokin asia jää epäselväksi tai haluat muuten ottaa yhteyttä, älä turhaan ujostele. 

 

Tilaa uutiskirje! Lähetän kerran kuukaudessa sähköpostilla kuulumisia eduskunnasta. Jos haluat mukaan kirjeen postituslistalle, laita siitä viestiä: antti.kotti@eduskunta.fi

 

 

SDP:n liikennevaliokunnan jäsenet, kansanedustajat Katja Taimela, Suna Kymäläinen ja Satu Taavitsainen esittävät lain liikenteen palveluista hylkäämistä ja palauttamista takaisin valmisteluun. Liikenne- ja viestintävaliokunnan mietintöön jätetyn vastalauseen ovat allekirjoittaneet myös Perussuomalaisten, Vihreiden ja Vasemmistoliiton edustajat.

Laki liikenteen palveluista on kolmessa osassa toteutettava laaja paketti. Sen toinen osa on ollut liikenne- ja viestintävaliokunnan käsittelyssä. Kansanedustajat ovat kiinnittäneet huomiota lain vaikeaselkoisuuteen ja näin on tehnyt myös perustuslakivaliokunta.

-Lakiteksti on monin kohdin hyvin vaikeaselkoista. Perustuslakivaliokunnankin mukaan jopa asiantuntijoiden on vaikea hahmottaa sääntelyä. Tavalliselle kansalaiselle lain ymmärtäminen saattaa olla miltei mahdotonta! Suna Kymäläinen sanoo.

-Lait tehdään kansalaisia varten, joten ihmettelen, mitä järkeä on tehdä laki, joka aiheuttaa sekaannuksia ja on ihmisille vaivalloinen soveltaa ja tulkita. Myös kieliasultaan laki on paikoin tavalliselle kansalaiselle lähes käsittämätöntä. Savolaisesti sanottuna vastuu jää lukijalle ja näinhän ei voi lakien osalta olla, muistuttaa Satu Taavitsainen.

Allekirjoittaneet liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenet yhtyvät perustusvaliokunnan arvioon lakiehdotuksen epätarkkuudesta ja keskeneräisestä valmistelusta. He pitävät välttämättömänä, että laki hylätään ja vaativat ministeriä valmistelemaan lain liikenteen palveluista selkokielisenä kansalaisille ymmärrettävänä kokonaisuutena.

- Esityksen puutteita ei voida korjata valiokunnassa ongelmien laajuuden vuoksi. Siksi mielestämme esitys tulisi hyvän lainsäädäntötavan perusteella hylätä ja palauttaa valmisteluun, jossa tarvittavat muutokset voidaan tehdä, päättää Katja Taimela.