Katja Taimela


katjan23

Yhteystiedot

Katja Taimela
katja.taimela@eduskunta.fi
Puhelin 050 512 2629 ja 09 432 3154

Avustaja: Antti Kotti
antti.kotti@eduskunta.fi
Puhelin 0400 443 636

Kalenteri

Ei tapahtumia

 

Tervetuloa sivuilleni!

 

Käy peremmälle ja löydät rautaisannoksen minusta, ajatuksistani ja tekemisistäni. Jos jokin asia jää epäselväksi tai haluat muuten ottaa yhteyttä, älä turhaan ujostele. 

 

Tilaa uutiskirje! Lähetän kerran kuukaudessa sähköpostilla kuulumisia eduskunnasta. Jos haluat mukaan kirjeen postituslistalle, laita siitä viestiä: antti.kotti@eduskunta.fi

 

 

Tämä torstai on Salon kannalta toivoa täynnä. Valtiovarainministeriö myönsi Salolle harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta yhteensä 1 650 000 euroa, eli 30 euroa/asukas. Tarkoitukseen varattua 20 miljoonaa euroa riitti yhteensä 29 kunnalle 108 hakeneesta. Lisäksi saatiin kipeästi kaivattu päätös Salon äkillisen rakennemuutoksen alueen tukien jatkosta vuoden 2015 loppuun asti.

- Saloa on koeteltu kovalla kädellä viime vuosina, mutta nyt alkaa näkyä valoa tunnelin päässä. Paikkakunnan toimeliaisuus ja aktiivisuus ovat olleet kasvussa: yrityksiä on perustettu ja laajennettu, työpaikkoja luotu ja työntekijät ovat kouluttaneet itseään. Nyt meidän on edelleen jatkettava samalla linjalla ja panostettava entistä enemmän siihen, että nyt synnytetyt yritykset ja työpaikat säilyvät paikkakunnalla myös pidemmällä tähtäimellä, Taimela toteaa.

 

Äkillisen rakennemuutoksen status on ollut Salolla jo vuodesta 2009. Uuden päätöksen perusteluissa todetaan, että alueella on yhteistyössä eri toimijoiden kanssa käynnistetty yli 100 erilaista kehittämistukihanketta, joissa kokonaisinvestointien määrä on ollut yli 50 miljoonaa euroa. Uusia työpaikkoja näiden toimien perusteella on arvioitu syntyvän lähes 500.

- Meillä Salossa on saatu aikaan lukemattomia konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä näillä tuilla voi saada aikaan. Siksi on arvokasta, että tämä toimeliaisuus palkitaan ja valtio jatkaa tukeaan. Nämä yhteiset ponnistelumme eivät ole menneet hukkaan, Taimela painottaa.

Taimela näkee Salon tulevaisuuden valoisana.

- Tulevaisuudenusko on nyt vahva. Vaikeat ajat ovat synnyttäneet Saloon vahvaa yhteishenkeä. Olemme aktivoituneet monella saralla ja lähteneet puolustamaan meille tärkeitä asioita, kuten vaikkapa sairaalan synnytysosastoa puolustava kansanliike osoitti. Paljon työtä ja joustamista vaaditaan edelleen, mutta me olemme siihen sitoutuneet.

Lisätietoja
Katja Taimela
p. 050 512 2629