Katja Taimela

Kirjoitukset

Hyvin poikkeukselliset kuntavaalit lähestyvät. Koronakriisi haittaa paitsi äänestämistä käytännössä myös ehdokashankintaa ja vaalitoimintaa. Kunnissa on vielä paljon tekemistä, että takaamme kaikille turvallisen mahdollisuuden äänestää.

Nämä kuntavaalit ovat minulle ensimmäinen kerta, kun olen toden teolla joutunut pohtimaan omaa ehdokkuuttani. Pidän kuntapäättäjän tehtävää suuressa arvossa. Siihen pitää olla paloa ja aikaa. Pitkän harkinnan tuloksena olen päättänyt, etten ole näissä vaaleissa ehdokkaana. Päätös oli vaikea ja jätti tyhjän ja haikean olon, mutta samalla nyt kun päätös on tehty, tuntuu myös helpottavalta.

Lue lisää...

Keskustelu kotimaisista monopoleista ryöpsähtää aika ajoin medioissa. Oli kyse sitten Alkosta tai Veikkauksesta, kotimaista malliamme kyseenalaistetaan voimakkaasti. Vaikka monopolin purkajilla on usein huoli päihde- tai pelihaitoista puheissa päällimmäisenä, ei todellinen mielenkiinto liity haittoihin vaan tilan raivaamiseen yksityisille toimijoille. Kyse on suurilta osin yksityisten pelien markkinoinnissa pyörivästä rahasta. Rahapelien vapauttaminen lisäisi pelien mainontaa merkittävästi. Seurauksena pelihaitat eivät ainakaan vähenisi. Samalla tuotot karkaisivat ulkomaisille pääomasijoittajille.

Lue lisää...

Hyvää Pyhäinpäivää meille jokaiselle.

Olemme kokoontuneet tänään tänne Vampulan kirkkoon, minä lapsuuden kirkkooni, muistelemaan erityisesti heitä, jotka olemme menettäneet omasta arjestamme kuluneen vuoden aikana.

Osan meidän kohdalla läheisen ihmisen menettäminen on koskettanut menneen vuoden aikana useamman kerran ja osalla meistä on erityisesti mielessä tänään myös heidät, jotka ovat jättäneet maanpäällisen elämän jo aiempina vuosina.

Lue lisää...

Valtion ensi vuoden talousarvion laadinta on käynnistynyt epävarmoissa oloissa. Budjetissa on samaan aikaan huomioitava jo tehtyjen koronatoimenpiteiden talousvaikutukset, koronan akuutti hoito ja samalla on varauduttava koronan jälkeiseen aikaan. Syksyn koronatoimien kokonaisuus on hyvin erilainen kuin kevään kohdalla. Koronaa on mahdotonta laittaa kuriin pelkillä valtionhallinnon toimenpiteillä. Suurin vaikutus on meidän kaikkien omilla arkisilla valinnoilla. Muistetaan siis turvavälit ja hyvä käsihygienia!

Lue lisää...

Hyvät ystävät, arvoisat juhlavieraat!
On erityinen ilo ja kunnia olla juhlimassa omaa ikäystävääni, mielenterveysyhdistys Salmi ry:tä.
Pieni silmäys historiaan osoittaa, että vuonna 1974 kuohui politiikassa, jossa itse saan tänä päivänä tehdä työtäni. 45-vuotta sitten SMP:n Veikko Vennamo kannettiin ulos eduskunnan täysistunnosta. Yhdysvalloissa nähtiin historian ensimmäisen kerran istuvan presidentin ero, kun Richard Nixon, joutui vetäytymään toimestaan Watergate-skandaalin myötä. Politiikan myrskyt kuulostavat siis kaikessa erikoisuudessaan hyvin samankaltaisilta tänä päivänä kuin tasan 45 vuotta sitten.

Lue lisää...